Autori necunoscuți încearcă să comită fraude de a profita de situații generate de virusul COVID-19. În multe cazuri, au fost contactati direct instituțiile de sănătate străine și asociațiile de afaceri de către persoane care acționează în numele companiilor existente sau fictive, eventual aflate in curs de lichidare, că au la dispozitie într-o cantitate mare de echipamente de protecție medicale (de obicei măști de față) pe care le-ar vinde. Pentru a finaliza tranzacția sunt solicitate plățile în avans, dar produsele nu ajung la destinație cu referire la diverse motive.

Având în vedere că infracțiunile, chiar dacă rămân în faza de încercare, sunt potrivite pentru subminarea încrederii în credibilitatea agentilor economici maghiare, și în siguranța economiei maghiare față de partenerii străini, vă rugăm să acordaţi o atenție sporită atunci când gestionați tranzactiuni similare.

In cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare sau asistență, atașatul comercial al ambasadei vă stă la dispoziție.