În perioada de 29-30 noiembrie 2022 Domnul Péter Szijjártó, Ministrul Comerțului și Afacerilor Externe al Ungariei a participat la Reuniunea miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre NATO la Bucureşti. Agenda reuniunii NATO a inclus și efectele globale ale războiului din Ucraina, recesiunea economică, amenințarea tot mai mare a terorismului și criza aprovizionării cu energie. În legătură cu întâlnirea, el a declarat: NATO și-a întărit politica de „uși deschise”, dar este clar că o anumită țară poate adera la alianța militară doar dacă nu pune în pericol, ci întărește securitatea actualelor state membre.

Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, a fost primit în biroul său de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Attila Cseke, ministrul Sportului Eduárd Novák și ministrul Mediului, Afacerilor Apelor și Pădurilor Barna Tánczos înaintea consultării NATO de la București. În legătură cu întâlnirile, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului a exprimat cât de mândri suntem că UDMR contribuie la stabilitatea guvernului României.

După întâlnirea NATO, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, a avut o scurtă întâlnire bilaterală cu ministrul de Externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, după care au semnat un memorandum de înțelegere care reglementează cooperarea dintre ministerele de externe maghiar și georgian.