În timpul vizitei sale, ministrul afacerilor externe și comerțului Péter Szijjártó a discutat cu președintele UDMR Hunor Kelemen, Zoltán Soós, primarul orașului Târgu Mureș, și a vizitat trei investiții în județul Mureș, care au fost făcute cu sprijinul Ungariei. Ministrul a spus că, în ultimii ani, statul maghiar a acordat 70 de miliarde HUF de sprijin pentru promovarea investițiilor in Transilvania, cu ajutorul căreia aproximativ 6.000 de companii mici, mijlocii și mari au făcut investiții în valoare de 135 miliarde HUF. Anul acesta s-au realizat 53 de investiții agricole mari, cu o valoare totală de 40 miliarde HUF, pentru care guvernul maghiar a acordat sprijin de 20 miliarde HUF.

Péter Szijjártó a declarat la o conferință de presă comună cu președintele UDMR că nu a venit în Transilvania pentru a interveni în politica internă românească. La alegeri, cetățenii României vor decide asupra viitorului țării lor, iar Ungaria le va respecta decizia. El a adăugat: din motive pragmatice, Ungaria este interesată de o bună cooperare cu România. România este a patra cea mai importantă piață de export a economiei maghiare, care este foarte sensibilă la exporturi. Peste 5,5 miliarde de euro de bunuri și servicii maghiare sunt vizate anual pe piața din România. România este a opta cea mai atractivă destinație pentru investițiile de capital din Ungaria și al nouălea cel mai important partener comercial al Ungariei. „Relațiile bune dintre cele două țări sunt bune atât pentru ungurii care trăiesc în România, cât și pentru românii care trăiesc în Ungaria. Credem că o reprezentare UDMR mai puternică în Parlamentul României ar fi utilă pentru ca cooperarea maghiară-română să aibă mai mult succes. Prin urmare, din punctul de vedere al viitorului relațiilor maghiar-române, solicit cu respect persoanelor de naționalitate maghiară care locuiesc în România să meargă la sfârșitul săptămânii și să participe la alegerile parlamentare ”.

Péter Szijjártó a mai spus: Kelemen Hunor și UDMR au fost întrebați cum pot ajuta ungurii din Transilvania și li s-a spus că asistența economică va fi importantă, deoarece acest lucru ar consolida comunitatea maghiară și zona în care locuiește această comunitate. "Aș vrea să cred că și colegii mei români cred că întărirea economică a comunității naționale maghiare este la fel de mult un interes al României la fel ca și interesul Ungariei. Pot spune cu siguranță că programul este sincronizat cu legislația română, europeană și internațională. De asemenea, creează locuri de muncă aici, generează venituri fiscale pentru buget și contribuie la dezvoltarea economiei locale. De asemenea, întărește în mod natural comunitatea maghiară care trăiește aici. "